Yusuf Bahrin Seronok Ikut Kuliah Dhuha Ustaz Wadi Annuar, Mahu Istiq4mah Jaga B4tas Lak0nan… Mula El4k Aks1 Sentuh Per3mpuan

Saban hari seorang demi seorang selebri tempatan mula berhijrah ke fasa yang lebih baik dalam kehidupan mereka.

Terbaharu pelakon Yusuf Bahrin juga mula menunjukkan minat ke arah keag4maan apabila sering berkongsi perkara-perkara yang pos1tif di media sosial.

Malah Yusuf atau nama sebenarnya Muhammad Yusuf Bahrin, 29, sempat meluangkan masa hujung minggunya dengan mengikuti kuliah Dhuha di Putrajaya pada Sabtu lalu.

“Ini pertama kali saya sertai kuliah Dhuha anjuran Perbadanan Putrajaya, penceramah jemput4n adalah ustaz Wadi Annuar.

“Dah lama nak pergi tapi tak ada kesempatan. Saya buat ini kerana Allah sebab buatkan saya sedar kehidupan ni sebenarnya mengingatkan m4ti dan dan akh1rat yang kekal.

“Sebelum ni saya leka dengan dun1a sehingga lupa fasal akh1rat. Sedangkan kita perlukan bekalan dan persediaan untuk ke sana.” katanya.

Bercerita lanjut tentang perubahannya ke arah kebaikan, Yusuf berkata tanggungjawab sebagai suami kepada penyanyi Zizi Kirana membuatkan dia lebih sedar tentang peranan seorang pemimpin dalam rumah tangga.

Katanya dia cuba memperb4iki diri dan dalam masa sama membimbing Zizi ke jalan yang dired4i Allah.

“Apabila dah jadi suami, diri sendiri kena betul kerana tak mahu pengikut jadi songs4ng. Suami adalah cerminan isteri dan isteri akan sed4r, dia pun akan ikut.

​​”Saya bukan nak berd4kwah sampai jadi macam ust4z, sekadar mendek4tkan diri dengan ag4ma,” katanya.

Dalam pada ditanya tentang hala tuju kerjaya sebagai pelakon, Yusuf berkata dia akan cuba membat4skan diri dalam perg4ulan.

Ujar Yusuf, dia juga akan mahu mengel4k daripada melakukan adegan keterl4luan atau berpegangan tangan dengan pelakon wanita.

“Saya ada satu drama ni dah habis penggambaran sebelum PKP hari tu. Masa tu saya belum kahwin dan masih tak tahu (b4tas perg4ulan).

“Saya hanya fikir fasal kerja… jadi benda tu h4ram, ada scene s3ntuhan. Tapi sekarang saya dah faham sikit-sikit, saya kena jaga perkara itu.

 

Sumber: Mstar

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *