[VIDEO] Aliff Syukri Cium Jen4zah Nenek Buat Kali Terakhir Buat Ramai Sebak

Pada petang Ahad, jutawan kosmetik terkenal Datuk Seri Aliff Syukri berkongsi khabar duka apabila nenek kesayangannya, Hajah Aminah Binti Satar telah kembali ke rahm4tullah.

Men1nggal Dun1a Dalam Kereta Aliff 

Dalam coretan yang ditulis di beberapa hantaran Instagram, Aliff berkata pada mulanya dia berasa terlalu gembira apabila neneknya dibenarkan pulang oleh pihak hospital. Namun begitu, kegembiraan tersebut hanyalah seketika apabila insan istimewa dalam hidupnya itu mengh3mbuskan nafas yang terakhir beberapa jam selepas pulang ke rumah. Lebih menyedihkan, Allahy4rhamah telah men1nggal dunia di dalam kereta yang sedang dipandu oleh Aliff.

“Saya terlalu happy ketika petang tadi(Sabtu) sebabnya nenek dibenarkan pulang oleh hospital KPJ.. selepas 7-8 jam nenek telah men1nggalkan kami semua.. dalam kereta yang dipandu saya ketika jam 2 pagi.. doakan nenek saya ditempatkan oleh org yang beriman..

“Al-Fatihah..Kri sayang Nenek sampai syurga” tulis Aliff yang dikemaskini oleh pembantu peribadinya di Instagram

Kongsi Video Terakhir Kucup Allahyarhamah 

Dalam pada itu, Aliff turut berkongsi video detik-detik dia mengucup dahi serta memeluk jen4zah Allahy4rhamah neneknya buat kali terakhir sekaligus mencetus rasa sebak dikalangan pengikutnya.

Malah, dia turut menyifatkan pem3rgian neneknya sebagai perkara yang paling ditakuti dan ia telah pun terjadi.

Bagaimanapun menurut usahawan itu, meskipun berasa terlalu sedih namun dia redha dengan ketentuan-Nya dan dapat beri yang terbaik serta gembirakan neneknya sehingga ke akhir h4yat.

“Selamat Jalan Nenek ku sayang ke negeri Abadi..yang saya anggap macam ibu saya sendiri..apa yang Syukri takut selama ini dah jadi kenyataan..Syukri takvt hil4ng nenek… @bondarozitaibrahim @shahidadherbs banyak kuatkan saya…

“Syukri amat sedih tapi Syukri redha..Syukri dah beri yang terbaik untuk nenek…gembirakan usia hujung nenek dengan kasih sayang” kongsi Aliff

Untuk info, berdasarkan perkongsian ibu Aliff yang juga usahawan dikenali ramai sebagai Bonda Rozita memaklumkan Allahy4rhamah Aminah men1nggal dunia selepas mengalami sesak nafas. Kongsinya, sebelum itu pihak hospital terlebih dahulu memaklumkan Aminah sudah tidak mempunyai harapan untuk hidup dan jantvngnya juga hanya berfungsi 40%

Sumber: Murai.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *