Shuib Muat Naik Foto Bersama Ayash Affan. Terkejut Bila Tengok Boleh Pulak Tokti Komen Jadi Tumpuan Ramai.

Baru- Baru Ini ditanya tentang jodoh Shuib jawab,”Saya tak kisah menjadi ibu dan ayah buat mereka setelah Sarah pergi, jadi sebab itulah saya tak terfikir fasal kahwin lagi. Kadang-kadang saya fikir, bagaimana pula perasaan Sarah di sana. Jadi bab jodoh ini saya tak berani nak cakap panjang kerana ia adalah percaturan Allah SWT dan saya percaya pada ketentuannya. Saya tidak menolak jodoh, sebab apa yang diberikan Allah adalah yang terbaik buat saya.

“Tapi tak boleh juga cakap yang saya tidak akan berkahwin lagi sebab mungkin saya muda lagi, 37 tahun dan saya ada anak empat orang, sudah tentu mereka memerlukan kasih seorang wanita.” Menerusi perkongsian terbaru di instagram Shuib bersama Ayash Affan dengan kapsyen penuh’ morning’ telah menjadi tumpuan peminat dan rakan artis malaysia. perkongsian tersebut turut dikomen seorang artis terkenal malaysia iaitu Tokti atau nama sebenarnya “Dato’ Sri Siti Nurhaliza” dengan kenyataan Masya’allah.. subhanallah.. c0py paste ayah sungguh. “MasyaAllah muka samala..tu shuib junior sebelah”- Warganet

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang mengatakan Ayash Affan muka sama seolah-olah C0py paste dengan Shuib itu. Kerana itu merupakan pengalaman pertamanya membesar Ayash tidak ditemani bidadarinya Siti Sarah Raisuddin sebagai seorang bapa.

Komen Warganet:

Sumber:IG Shuib

Masih belum bersedia untuk cari pengganti. Sekali Shuib bongkarkan ciri ciri wanita yang dia nak.

Sudah dua bulan pemergian Siti Sarah, pelawak Shuib Sepahtu berkata buat masa ini dia belum bersedia untuk mencari pengganti isterinya. Menurut Shuib, buat masa ini dia kini perlu memberi tumpuan kepada empat anaknya yang masih kecil terutama anak bongsunya, Ayash Affan. Bagaimanapun, Shuib tidak menolak jodoh andai sudah ditentukan Allah suatu hari nanti.

“Kadang-kadang saya fikir, bagaimana pula perasaan Sarah di sana. Jadi bab jodoh ni saya tak berani nak cakap panjang kerana ia adalah percaturan Allah dan saya percaya pada ketentuannya. “Saya tidak menolak jodoh sebab apa yang diberikan Allah adalah yang terbaik buat saya. Tapi tak boleh juga cakap yang saya tidak akan berkahwin lagi sebab mungkin saya muda lagi dan saya ada empat orang anak, sudah tentu mereka perlukan kasih sayang wanita.

“Mak saya pun kata saya masih muda.. sebagai lelaki sudah tentu saya nak ada rasa berkasih sayang, ada keinginan, apalagi dengan ada anak-anak kecil yang perlukan kasih sayang seorang ibu, tapi saya serah soal jodoh kepada Allah,” katanya.

CIRI CIRI ISTERI SHUIB YANG PERLU ADA

Dalam pada itu, Shuib berkata andai ditakdirkan berkahwin lagi dia mahukan wanita yang menerima semua anak-anaknya dan tidak mahu yang ada persamaan dengan isterinya. “Saya tak mahu wanita yang ada persamaan dengan Sarah sebab Sarah dah berada dalam kelasnya yang tersendiri, cuma ada kriteria yang saya akan tetapkan.

“Kalau dia berjaya ambil hati anak-anak saya, mungkin dialah orangnya. Sebab yang lebih penting adalah mereka. Sudah tentu saya mahukan yang terbaik untuk anak-anak saya..cuma masa masa sekarang, belum ada,” katanya.

Sumber : MSTAR ONLINE via ROTIKAYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *