“Pakai anak punya ke?” – Fesyen Wanita Ditegur ‘Pel1k’, Berhijab Tapi Skirt Senteng

Jika bercakap mengenai aur4t wanita, mesti terlintas di fikiran mengenai berhijab ataupun tidak. Padahal aurat itu bukan sekadar menutup kepala semata-mata, bahkan terdapat bahagian lain anggota badan yang perlu dijaga.

Baru-baru ini, penampilan seorang wanita berhijab disifatkan kurang sesuai kerana mengenakan stail skirt yang dikatakan agak sent3ng sehingga hampir menamp4kkan bahagian lututnya.

Menerusi muat naik video di aplikasi TikTok, wanita berusia 20 tahun itu dilihat ‘berposing’ di sebuah lokasi percutian dengan menggayakan fesyen denim serta hijab berona biru.

Meskipun tanpa menulis sebarang kapsyen, video berdurasi 12 saat itu meraih hampir 479,000 tontonan selain ribuan komen dalam kalangan warganet yang menegur mengenai penampilan ‘pelik’ tersebut.

Selain menyentuh sifat malu, rata-rata netizen menasihati wanita berasal dari Kelantan itu supaya menutup aurat dengan sebaiknya kerana dilihat seolah-olah mempermainkan agama.

Bagaimanapun, ada juga individu tidak lupa mendoakan agar wanita yang dipercayai ibu tunggal anak satu itu terbuka hati untuk tampil menutup aurat dengan sempurna.

Pakai biasa2 pun okey dah

Saya doakan awak…

Malu pula tengok!

Terpakai skirt anak?

Sama2 kita perbaiki diri

Kalau dilihat menerusi video-video lain, wanita tu belum memakai hijab sepenuhnya. Tapi kalau menegur tu jangan la sampai mengh1na. Manusia boleh berubah, mana tahu satu hari~

 

Sumber: TikTok @mimiee20 /klmenjeritvideo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *