“Lejen je ada ni!”- [VIDEO] Akak Ni Kongsi Scan Touch ‘n Go Pakai Jam, Ramai Nak Juga!

Kalau dekat tol kan, yang paling kita meny4mpah sekali bila nak scan Touch ‘n Go je tak sampai. Sampai ada yang bijak sikit, kreatif dan inovatif, guna stick yang macam pukul lalat tu.

Tapi, korang pernah tengok orang scan Touch ‘n Go guna jam?

Melalui perkongsian di laman Tiktok, akak ini dengan selamba scan Touch ‘n Go di tol gunakan jam tangan!

Ini bukan demi sebuah content mur4han ya… Tapi jam keluaran Touch ‘n Go ni memang wujud!

Sebenarnya, jam tersebut memang pernah dikeluarkan oleh Touch ‘n Go yang diberi nama TimeTraveller. Ia telah pun dikeluarkan pada sekitar tahun 2016 pada harga RM239. Namun, oleh kerana tidak mendapat banyak sambutan, jam tersebut berhenti dikeluarkan.

“Selalu pergi topup Touch ‘n Go mesti kena sound; ni jam dik bukan kad Touch ‘n Go,”- Fatinrehanna
Walaupun ia sudah tak lagi dikeluarkan, para pengguna jam ini masih lagi boleh menggunakannya seperti kad Touch ‘n Go biasa. Menurut Fatin, fungsi jam ini sama seperti kad lain, pergi saja ke kaunter untuk reload, dan ia juga boleh link dengan eWallet untuk membeli barang.

Video:

Jika dilihat diruangan komen, pelbagai reaksi yang diperoleh daripada para netizen! Ada yang siap suruh keluarkan lagi jam rare ni!

Min setuju, jam ini sangat sesuai digunakan untuk pengguna kenderaan awam. Tak payah nak susah-susah keluarkan kad bila beratur panjang tu…scan je guna jam! Untuk lalu dekat tol tu susah sikit kut..bukan apa, tangan min pendek!

Komen Netizen:

Sumber dipetik dari sv

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *