“Ini Rupanya Yang Berl4ku”- Pemandu Menceritakan Detik-Detik Cem4s Sebelum Vanessa Angel ‘accid3nt’

Baru -baru ini gemp4r tentang kemal4ngan yang melib4tkan pelakon Indonesia Vanessa dan suaminya Febri atau Bibi Andriansyah pada 4 November lalu yang melib4tkan kem4tian.

PEMANDU Allahyar.ham Vanessa Angel iaitu Tubagus Joddy mengaku dia sempat bermain telefon sebelum kenderaan yang dipandunya meng4lami kema.langan.

Joddy meng4kui menggunakan telefon beberapa kali sehingga berlaku kemal4ngan mavt yang mer4gut nyaw4 Vanessa dan suaminya Febri atau Bibi Andriansyah pada 4 November lalu.

Sal4h satu perkara yang dilakukan Joddy ialah menghubungi orang tuanya pada pukul 11.55 pagi iaitu kira-kira sejam sebelum kem4langan.

Bukan itu sahaja, Joddy juga dipercayai aktif di media sosi4l dan memuat naik beberapa instastory di Instagram miliknya.

“H4sil pemeriksaan kami, keterangan yang sudah diambil membvktikan dia memang bermain telefon.

“Di media sosi4l ada terus berbual dengan bapanya pada pukul 11.55 pagi… bererti ketika dia sedang memandv,” ujar pihak polis dalam satu kenyataan seperti dipetik Detik.Com.

Atas kecu4ian itu, Joddy dis4bitkan di bawah Pasal 310 Ayat 2, Ayat 4 tentang UU Lalu Lintas dan Jalan Raya dan Pasal 331 ayat 5 tentang kel4laian menyebabkan Vanessa Angel mening.gal dunia.

“Dalam perjalanan menuju TKP sekitar 30 minit. Jadi, di situ boleh dikatakan Joddy bermain handphone ketika mem4ndu.

“Itu untuk bvkti bahawa dia melakukan dengan sengaj4, kegiatannya memb4hayakan orang lain,” kata kenyataan itu.

Vanessa dan Febri atau Bibi mening.gal dunia dalam satu kemal4ngan jalan di Tol Jakarta-Surabaya, berhampiran kawasan Nganjuk, Jawa Timur pada Khamis, 4 November lalu.

Jenaz4h kedua-duanya dikebu.mikan dalam satu li4ng lah4d TPU Islam Taman Malaka Kecamatan Pesanggrahan, Jakarta Selatan.

sumber:mstar

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *