Bukan Sengaja T3rjun Kereta Tapi Terkena G4ngguan – Pemandu Myvi

PETALING JAYA – “Bukan pasangan bercinta berg4duh tetapi kena ganggVan”

Itulah perkongsian seorang pemilik kereta Myvi yang tular didakwa bergadVh dengan kekasih sehingga menyebabkan wanita berkenaan nekad untuk terjvn dari kereta.

Menerusi pengakuan yang dibuat melalui saluran Youtube Amirul Syakir semalam, dia menafikan mereka pasangan kekasih dan menjelaskan wanita tersebut terkena ganggVan semasa dalam perjalanan untuk mencari barang.

“Di sini saya jelaskan kami bukan pasangan bercinta dan hanyalah rakan sekerja, ketika itu kami keluar mencari barang-barang untuk buat ‘content’.

“Ketika itu dia terkena ganggvan sehingga suaranya berubah, semasa saya tengah bawa kereta dia menjerit mer4cau-racau dan tak tahu nak buat apa, ketika itu saya tekan lampu isyarat kecemasan sebab nak selamatkan keadaan,” katanya semalam.

Tambahnya lagi, ketika kejadian dia tidak sempat untuk menarik rakannya itu kerana kejadian berlaku terlalu pantas.

“Waktu itu pintu kereta terbuka dan saya tidak sempat tarik dia sebab pakai ‘seat belt’, tiba-tiba dia hil4ng.

“Rupa-rupannya dia dah di seberang jalan dan selepas itu baru saya tutup pintu dan m4tikan lampu isyarat kecem4san terus buat pusingan U untuk mencarinya,” jelasnya.

Susulan perkongsian itu, rata-rata pengguna media sosial mendoakan kesihatan wanita tersebut dan ada juga yang menasihatkan orang ramai supaya tidak menyebarkan klip video terbabit tanpa usul periksa.

“Anggap sahaja ia sebagai ujian dari Allah atas dos4-dos4 yang kita lakukan selama ini, belajar memahami dan terima dengan hati terbuka mugkin dengan ujian yang di beri salah satu jalan untuk dekatkan diri kepada Allah,” kata Mentadak Mentadu.

“Sekarang ini fitnah mudah sangat berleluasa. Belum siasat dah sebarkan, semoga keknan dan keluarga dipermudahkan urusan. Anggap benda ini ujian dari Allah S.W.T,” jelas Syahaddah Nik Nor.

“Semoga kalian dipermudahkan segala urusan, buat wanita itu saya doakan semoga awak sihat dan dijauhi segala peny4kit atau buatan orang,” ujar Aqillah Balqis.

Terdahulu Kosmo! melaporkan tentang kejadian pasangan yang didakwa sedang berg4duh dengan kekasih sehingga membuatkan wanita itu nekad untuk terjun dari kereta – K! ONLINE.

 

Sumber:Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *